Zomer actie

Scrub massage

Een scrubmassage is een heerlijk ontspannende massage waarbij geen massageolie, maar een scrubcrème gebruikt om je huid mee te masseren. Een scrub massage is naast een heerlijk ontspannen relaxmoment ook goed voor de huid.

Regelmatig scrubben heeft een aantal voordelen voor de huid. Ten eerste is het zo dat een scrub massage ervoor zorgt dat dode huidcellen verwijderd worden. Hierdoor voelt je huid na afloop zijdezacht aan. Daarnaast is het zo dat verzorgingsproducten die aangebracht worden op een gescrubde huid beter opgenomen worden, waardoor zij beter hun werk kunnen doen. Kleine beginnende onzuiverheden zullen met het scrubben verwijderd worden, waardoor de huid weer egaal glad aanvoelt. In de zomer is het zo dat een gescrubde huid sneller bruin wordt, en ook egaler bruin wordt. Doordat de dode huidcellen zijn verwijderd is de nieuwe huid beter in staat om bruin te worden. Ten slotte is een scrub massage goed voor de doorbloeding van de huid.

Hoe ouder je wordt, hoe minder snel het celvernieuwingsproces verloopt. Bij jongeren vernieuwen de cellen iedere drie tot vier weken, en naar mate je ouder wordt verloopt dit proces langzamer. Door het ophopen van dode huidcellen kan de huid haar gezonde glans verliezen

Naast het feit dat scrubben goed is voor de huid is een scrub massage vooral ook heel prettig en ontspannend. Door de scrubbende bewegingen wordt de doorbloeding gestimuleerd, waardoor je je letterlijk prettiger in je vel voelt. Een scrub massage zorgt er tevens voor dat je er beter uit gaat zien, omdat je huid beter gaat functioneren.